Фото: news.church.ua

Заступник командувача Нацгвардії у роботі з особовим складом Ярослав Сподар розповів журналістам, що Арсен Аваков нібито заборонив залучати «священиків Української православної церкви Московського патріархату до капеланської служби». Тим самим заступник командувача Нацгвардії черговий раз засвідчив дискримінаційну позицію командування щодо священнослужителів УПЦ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «Українські новини».

«У нас це заборонено. Вони хочуть, але у нас так не можна. Це була не тільки наша думка, а й думка Міністерства культури, Міністерства юстиції. Є відповідний наказ Міністра внутрішніх справ в якому чітко зазначено: “не допускаються священики, духовні центри яких знаходяться на території країни-агресора», – прокоментував Сподар.

Як вже повідомляв раніше Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, у Наказі, на який спирається Сподар, не йдеться про заборону капеланського служіння для кліриків Української Православної Церкви. Командир на власний розсуд визначає де центр тієї чи іншої релігійної організації. Таким чином виявляється, що командування Нацгвардії не бажає визнавати положення Статуту Української Православної Церкви, згідно з яким її адміністративним центром є Київська Митрополія.

Відео дня