Фото: news.church.ua

ВРЦіРО засудила спроби імплементувати в законодавство України поняття гендеру і закликала народних депутатів грунтувати свою діяльність на Божому Законі. Про це повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Засіданні Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій відбулося 21 червня у приміщенні Українського біблійного товариства.

Серед питань порядку денного учасники засідання розглянули звернення Народних депутатів з пропозицією підтримати ратифікацію Верховною радою України Стамбульської конвенції про протидію насилля щодо жінок.

Відео дня

Перед присутніми виступили Народний депутат України Ірина Луценко та Заступник міністра Соціальної політики України Наталія Федорович.

Після тривалої дискусії члени ВРЦіРО схвалили намагання держави протидіяти насиллю і дискримінації, однак засудили спроби імплементувати в українське законодавство поняття гендеру.

Представники різних релігійних організацій закликали народних обранців розвивати українське законодавство у напрямку дотримання фундаментальних прав людини. Разом з тим, вони застерегли від необдуманого копіювання тих міжнародних норм, які завдадуть шкоди інститути сім’ї в Україні.

Члени ВРЦіРО передали до Парламенту відповідне звернення і закликали депутатів не відступати у своїй діяльності від Божого Закону.

Народний депутат Ольга Богомолець повідомила присутнім про політичну дискусію, яка точиться навколо прийняття медичної реформи. На її думку, апелювання ініціаторів реформи до релігійних лідерів могло були проявом політичної спекуляції з метою заручитися підтримкою цієї ініціативи в суспільстві.

Члени ВРЦіРО ухвали рішення направити Звернення до представників влади щодо рішучого засудження проведення гей-параду в Києві. Натомість, присутні наголосили на важливості розвитку ініціатив, спрямованих на підтримку сім’ї та утвердження традиційних родинних цінностей.

Рішенням ВРЦіРО 2018 рік був оголошений роком Слова Божого в Україні.

Релігійні діячі заслухали звернення релігійних громад Львова щодо проблеми із вивезенням з міста побутових відходів. Було ухвалено звернутися до представників влади із закликом полишити політичні чвари і найскоріше допомогти мешканцям Львова уникнути екологічної катастрофи.

Наприкінці засідання відбулася щорічна передача повноважень головуючого у засіданнях ВРЦіРО від представника Всеукраїнського Союзу церков християн віри євангельської до Голови Духовного управління мусульман України.