Фото: news.church.ua

У приміщенні Центру національних культур Вінниччини відбулося чергове засідання секретаріату обласної Ради Церков і релігійних організацій. Зібрання було присвячене розгляду актуальних питань у сфері державно-церковних відносин, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Прес-службу Вінницької єпархії.

На запрошення управління у справах національостей та релігій облдержадміністрації участь у засіданні взяв начальник відділу моніторингу діяльності та реєстрації статутів релігійних організацій Департаменту релігій та національностей Міністерства культури України Іван Папаяні. Представник департаменту надав членам секретаріату обласної Ради Церков методично-консультативні роз’яснення щодо відповідності окремих положень статутів релігійних організацій чинному законодавству України.

У свою чергу члени секретаріату поставили чиновнику низку запитань, зокрема щодо змісту і відповідності законодавству України окремих рекомендацій департаменту, які нещодавно спеціальним листом були розіслані в усі обласні державні адміністрації і стосуються усіх релігійних конфесій.

Відео дня

У березні Міністерство культури України розіслало лист з грифом «для службового користування» до Київської міської державної адміністрації та обласних адміністрацій України. Після цього припинилась реєстрація статутів релігійних громад УПЦ майже в усіх областях України.

У дискусії активну участь взяли представники Української Православної Церкви, Римсько-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви, іудейської громади Вінниці, Української Православної Церкви Київського патріархату та Української Греко-Католицької Церкви. Позицію колег по Раді Церков підтримали представники церков адвентистів та п’ятидесятників.