Фото: ukrbs.org

В Ізраїльському парламенті – Кнесеті, що знаходиться в Єрусалимі, 6-7 червня відбувся І Національний молитовний сніданок за участю Президента Ізраїлю Реувена Рівліна, членів ізраїльського парламенту та представників християнських Церков і релігійних організацій, державних діячів і політичних лідерів з багатьох країн світу. До участі в урочистому ювілейному заході були запрошені сотні представників з усіх континентів світу, повідомляє прес-служба Українського Біблійного Товариства. 

На запрошення Кнесету, від нашої країни у І молитовному сніданку брали участь представники релігійних спільнот та християнських Церков України: президент Українського Біблійного Товариства (УБТ) Комендант Григорій, а також заступник генерального секретаря УБТ Райчинець Анатолій, старший єпископ ЦХВЄУ Паночко Михайло, старший єпископ Райчинець Василь; перший заступник голови Шемчишин Володимир. Від представників державної влади Україну - радник Президента України Богуцький Юрій, який у рамках візиту взяв участь у зустрічі з Президентом Ізраїля Реувеном Рівліном. 

У виступах і промовах лідери Ізраїлю та державні представники з різних країн світу зазначали, що мільйони людей у світі сьогодні потребують миру і стабільності, чекаючи допомоги та справедливості.

Відео дня

Лідери християнських Церков та релігійні діячі закликали присутніх молитися як за справжній, стійкий мир, так і за порозуміння між людьми різних національностей і віросповідань, за об’єднання зусиль демократичних країн світу задля поширення демократичних цінностей та принципів свободи. 

Як відомо, Національні молитовні сніданки є багаторічною традицією багатьох демократичних країн. Зокрема в Україні такий захід проводиться вже шостий рік поспіль. Подібний Молитовний сніданок в Ізраїлі відбувся вперше, але саме така спільна молитва, незважаючи на політичні та релігійні розбіжності, може сприяти духовному єднанню й порозумінню провідних політичних лідерів, та представників різних релігійних спільнот з усього світу.