Фото: vin.gov.ua

У Центрі національних культур Вінниччини відбулося засідання організаційного комітету з відзначення 500-річчя Реформації. Участь у засіданні взяли начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький та представники протестантських Церков, які обговорили виконання плану заходів з підготовки та відзначення у Вінницькій області ювілейної дати, повідомляється на сайті Вінницької ОДА.

Зокрема, було анонсовано проведення 14 травня публічної міжконфесійної ходи: «За здорову сім’ю». За словами організаторів, акція спрямована на підтримку християнських цінностей та традиційної сім’ї. Розпочнеться хода з площі Шевченка та пройде по вулиці Соборна до площі Гагаріна.

По завершенню міжконфесійної ходи заплановано проведення благодійного концерту та збір коштів для онкохворої дитини.

Відео дня

Нагадаємо, відповідно до Указу Президента, в Україні у 2017 році відзначається 500-річчя Реформації. На виконання цього Указу прийнято розпорядження голови обласної державної адміністрації від 21.09.2016 року № 694 «Про затвердження заходів щодо відзначення на Вінниччині 500-річчя Реформації», в області створено організаційний комітет з відзначення ювілейної дати, та затверджено план заходів.