Фото: nikolaev24.com.ua

Міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич запропонував запровадити п'ятирічний мораторій на будівництво церков у місті, для того щоб уникнути конфліктів між представниками різних конфесій, повідомляє nikolaev24.com.ua.

Таку заяву Сенкевич зробив в ході другого пленарного засідання сесії Миколаївської міської ради.

Як розповів Сенкевич, під час недавніх відвідин Риму його вразила фреска в Сікстинській капелі, що зображає ворожнечу між протестантами і католиками.

Відео дня

"Нещодавно був у Римі в Сикстинській капелі. Там є така картина "Протестанти вішають католиків". Екскурсовод каже: "От розумієте, що ті християни, що ці – християни, що ті вірять і читають Біблію, що ці вірять і читають, однак, незрозуміло, чому вони один одного вбивали". Мені здається, зараз необхідно вирішити всі питання, які є у церквах, зібратися всім конфесіям, поспілкуватися з цього приводу", - запропонував Олександр Сенкевич.

При цьому він додав, що одним з виходів у цій ситуації може стати п'ятирічний мораторій на будівництво церков.

"Було б краще, якщо б ми вирішили всі ці питання і наклали мораторій на будівництво будь-яких церков в найближчі п'ять років. Мені здається, це було б нормально. Спочатку ми одній конфесії будуємо, потім – іншій. Давайте будемо цивілізованими людьми. Скоро у нас будуватимуться церкви, як гаражі – ближче до дому", - сказав Олександр Сенкевич.