1

У Міністерстві закордонних справ України 4 квітня відбулося ΙΧ засідання Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при МЗС України. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в роботі Громадської ради взяв участь заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич, повідомляє Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

Фото mfa.gov.ua

Головним питанням порядку денного було обговорення стану справ та проблем, пов’язаних зі звільненням заручників та полонених. Дана частина засідання проходила під головуванням заступника Міністра закордонних справ України Вадима Пристайка та за участі уповноваженої Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірини Геращенко, радника Президента України Юрія Богуцького та радника Голови Служби безпеки України Юрія Тандіта.

Протоієрей Миколай Данилевич розповів присутнім про окремі деталі життя і діяльності єпархій УПЦ в зоні бойових дій на Сході України. Були висловлені та обговорені ідеї щодо співпраці між Церквою та державою у справі визволення полонених.

Відео дня

Ірина Геращенко розповіла про роль держави у звільненні полонених та, посилаючись на позитивний досвід дієвої співпраці з Українською Православною Церквою у цій справі, звернулася до всіх присутніх на засіданні представників конфесій та релігійних організацій з проханням докладати максимум зусиль у сприянні звільнення українських полонених. 

Під час засідання також йшлося про узагальнення іноземного досвіду щодо введення капеланства в Україні, про результати міжнародної діяльності релігійних організацій у I кварталі 2017 року та інші питання.