Фото: news.church.ua

У Черкасах 15 березня відбулося виїзне засідання Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Полтавської місіонерської духовної семінарії.

Захід, організований МОН, Громадською радою та Управлінням освіти і науки Черкаської ОДА, проходив у форматі круглого столу.

Фото: news.church.ua

З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа у роботі заходу взяли участь викладач Полтавської місіонерської духовної семінарії УПЦ, директор Духовно-просвітницького центру Свято-Миколаївського собору міста Горішні Плавні протоієрей Георгій Коваленко та секретар Синодального відділу релігійної освіти, катехізації і місіонерства УПЦ Ковальчук Ірина. Вона презентувала навчальну програму «Біблійна історія та християнська етика» для учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Відео дня

Також у роботі круглого столу взяли участь представники державних органів та науковці.

Зокрема, головний спеціаліст Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Євтушенко Раїса Іванівна повідомила, що в Міністерстві приділяється значна увага викладанню курсів духовно-морального спрямування, зокрема християнської етики, оскільки їх вивчення сприяє формуванню в дітей традиційних для України християнських цінностей. Перелік навчальних курсів цієї тематики розширився. Тепер учні мають можливість вивчати за вибором такі предмети як «Християнська етика», «Християнська етика в українській культурі», «Біблійні історії», «Цікава Біблія».

Виїзне засідання Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України проводилось уже вчетверте. Раніше такі заходи проходили у Києві та Львові.