1

Єпископ Римо-католицької Церкви Віталій Скомаровський звертається до усіх вірян з проханням направити відповідні листи до Міністерства Охорони Здоров’я, щоб запобігти прийняттю наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 20 серпня 2008 року № 479», повідомляється на сайті Львівської архидієцезії РКЦ.

Єпископ зауважує, що нині загрозу несуть два проекти документів, розроблених МОЗ:

Перший - 13 лютого МОЗ України оприлюднило проект наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 20 серпня 2008 року № 479», за яким трансгендери, транссексуали та люди з психічними захворюваннями (такими як епілепсія, епілептичний стан, шизофренія та ін..) отримують право на всиновлення дитини!

Відео дня

Цей проект вносить зміни до переліку захворювань, за наявності яких людина не має право всиновлювати дітей. Якщо раніше було заборонено всиновлення дітей людям, які мають трансгендеризм, транссексуалізм, інші розлади статевої ідентифікації, хворобу Альцгеймера, епілепсію, епілептичний стан, шизофренію,ВІЛ-захворювання- то зараз Міністерство пропонує надати таким людям право всиновлювати дітей.

Аргументовано це тим, що Міністерство прагне адаптувати підзаконні акти до Конвенції ООН про захист прав людини і Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні».

"При цьому розробники не думають про знедолених дітей-сиріт, які потребують особливої уваги та турбування, аби забезпечити їх гармонійний розвиток. Очевидно, що виховання трансгендерами, транссексуалами та психічно хворими людьми може мати не просто негативні наслідки, але й бути небезпечним для дітей", - зауважує єпископ.

Вищевказаний проект наказу про зміну правил усиновлення оприлюднено для громадського обговорення тут.

Другий - 8 лютого МОЗ України оприлюднило для громадського обговорення гарантований Пакет первинної медичної допомоги, в рамках якого представлено проект «Декларації про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги», де крім чоловічої та жіночої статі було додано ще третю стать, позначену як «Н» (пункт 4 «Статі» розділу «Дані пацієнта»).

Таким чином, МОЗ створило нову класифікацію статі «Ч/Ж/Н»- чоловіча, жіноча та третя під символом «Н». Ця класифікація свідчить про те, що йде спроба легалізувати у медицині якісь нові «статі», судячи з усього йде мова про так звані «гендери» (їх налічується близько 50).

Якщо до 8 березня громадяни та церкви і громадські організації не надішлють до МОЗ України максимальної кількості листів з вимогою не допусти затвердження вищезгаданих двох наказів, то їх підпишуть і вони вступлять в силу, бо громадськість не виступила проти.

Листи до МОЗ надсилати за адресами:

1) Електронною поштою: zinchenko@moz.gov.ua, u.suprun@moz.gov.ua, moz@moz.gov.ua, r.ilyk@ukr.net. З копією на: parlament.sluhae2015@gmail.com.

2) На сторінку в.о. Міністра МОЗ у Фейсбуці.

3) Поштою у Медичний департамент МОЗ України, 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7.