Міністерство культури України розповсюдило циркулярний лист, спрямований до Київської міської та обласних державних адміністрацій, з вимогою у місячний термін повідомити про кількість зареєстрованих громад УПЦ,  кількість культових будівель цієї релігійної організації та площу виділеної для неї землі. Лист підписаний Першим заступником міністра Світлана Фоменко, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Світлана Фоменко обґрунтовує необхідність такої інформації «недопущенням конфліктних ситуацій та своєчасного реагування». В УПЦ вважають такі дії дивними - бажання так ретельно порахувати майно лишень однієї з понад сотні конфесій, які діють в Україні. Адже згідно з Конституцією України, в нашій державі всі релігії є рівними між собою.

Не менш цікавою вважають в УПЦ вимогу пані Фоменко до обладміністрацій про звітування щодо виділених коштів для проведених спільних з УПЦ культурних, соціальних та благодійних заходів. 

Відео дня

З огляду на відверте порушення законодавства чиновниками Мінкульту внаслідок упередженої відмови в реєстрації статутів релігійних організацій УПЦ, створюється враження, що головним завданням цієї державної установи є боротьба з Українською Православною Церквою - зазначено на офіційному сайті УПЦ.