Фото: pik.cn.ua

У будівництві двох багатоповерхівок по вулиці князя Чорного у Чернігові суттєвих порушень законодавства немає. Про це сьогодні заявив під час зустрічі з журналістами перший заступник прокурора області Юрій Балєв, повідомляє "Чернiгiвщина: події і коментарі" з посиланням на "Сівер-центр".

Однак є нез’ясовані моменти, тож слідство не завершене.

Два будинки по вулиці князя Чорного 4 і 4а у Чернігові - предмет кількарічних суперечок невдоволеної громади, влади, забудовників і церкви. Нагадаємо, міськрада виділила землі запасу, які знаходяться в охоронній зоні заповідника «Чернігів стародавній», під будівництво «Чернігівбудінвесту», яке уклало договір про будівництво з підприємством «Геліодор». Наслідок – тривале протистояння між громадськими активістами і забудовниками, які, на думку активістів, порушили законодавство. Відтак Нацполіція області проводить розслідування. І, відповідно, здійснюється прокурорське розслідування. Тепер вже є й висновки – по всіх напрямках, які вивчали працівники прокуратури.

Відео дня

Перший – по законності виділення земельних ділянок. Все в межах норми.

Другий – чи не нанесло будівництво шкоди шару землі, що цікавить археологів, адже будувати почали без висновків археологічної експертизи, обов’язкової в цьому випадку. Висновок прокуратури – шкоди не нанесено.

Нема, за словами першого заступника прокурора області, і загрози сусіднім будівлям, хоча слідчі визнають: перший проект будівництва не відповідав вимогам законодавства. Тому його переробили.

За словами Юрія Балєва, рішення про будівництво законне.

Втім, каже перший заступник прокурора області, не всі обставини справи з’ясовані, тож слідство триває.