1

Урочисті заходи за участю Президента України відбулися у зв’язку з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, 14 грудня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у державній церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля». 

У церемонії вшанування пам’яті воїнів та героїв Чорнобиля взяли участь Президент України Петро Порошенко, перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, Перший Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, члени Уряду, народні депутати, ліквідатори аварії на ЧАЕС, родичі загиблих героїв Чорнобиля, повідомляє прес-служба Президента.

Відео дня

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановлено в Україні Указом Президента від 10 листопада 2006 року, у пам’ять про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.