Фото 112.ua

Генпрокурор Юрій Луценко відповів нардепу Вадиму Новинському на його репліку про свято святого благовірного князя Олександра Невського, який "був за правду, а не за силу".

Про це Луценко заявив на засіданні Регламентного комітету Ради 6 грудня, де розглядалися додаткові документи ГПУ про зняття недоторканності з Новинського, передає Depo.ua.

"Сьогодні, як відомо, свято благовірного князя Олександра Невського, який вважав, що сила в правді і переміг хрестоносців на Чудському озері. Так ось, за вами, Юрій Віталійович, сила, а за мною - правда", - сказав Новинський.

Відео дня

На це Луценко відповів, що князь ні з якими хрестоносцями на озері не бився.

"Олександр Невський, як відомо, ні з якими хрестоносцями ні на якому озері не бився, а навпаки, є основоположником брехливого "руського миру", низку послідовників якого ми тут бачимо і чуємо", - сказав він.

У свою чергу, нардеп відповів генпрокурору, що Невський відновлював Київ після навали хана Батия.

"Олександр Невський, наскільки я пам'ятаю, був князем Київським, перебував тут деякий час і відновлював Київ після навали Батия. Так що треба вчити історію, це стосується руського миру", - заявив Новинський.

Луценко відповів, що "князь Олександр був кровником хана Батия, який зруйнував Київ – вам, як людині розумній, це буде цікаво знати".

Під час засідання регламентний комітет відклав питання зняття депутатської недоторканності з Новинського і запросив у ГПУ більше доказів.