1

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд заявила на прикладі депутата Вадима Новинського, що віруючій людині не місце у парламенті.

Про це вона сказала 6 грудня в прямому ефірі 112 каналу, у день засідання регламентного комітету, коментуючи справу, в якій фігурує Вадим Новинський.

"Якщо людина вважає себе церковною, напевно вона має бути в іншому місці, місце її явно не в приміщенні парламенту", - зазначила віце-спікер.

Відео дня

На її думку, більшість депутатів - членів комітету не є юристами і не розуміють процесуальних вимог.

"Як вони можуть перевірити законність й обґрунтованість подання, якщо вони не мають такої кваліфікації? У результаті через це ми спостерігаємо такий фарс. Ми, крім того, маємо генпрокурора без юридичної освіти, який є, на жаль, співучасником цього фарсу і театру. Це треба припинити", - зазначила Оксана Сироїд.

Як відомо, віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд належить до релігійної секти "Відродження". Цього року вона виступала в нетрадиційній церкві скандального пастора Володимира Мунтяна відразу після великодніх свят. 

За повідомленням "Страна.ua", виступ Сироїд нагадував проповідь, у якій вона закликала, що "Бога треба привести в політику".

Як повідомлялось, 6 грудня регламентний комітет ВР передав на розсуд спікеру ВР Андрію Парубію подання щодо зняття недоторканності з депутата Вадима Новинського. У ході засідання депутати вирішили, що не отримали достатньо доказів причетності нардепа Новинського до скоєння кримінальних злочинів, які йому інкримінують. Сам Новинський своєї провини не визнає і вважає справу проти нього виключно політичною.