Спеціальний доповідач Організації Об`єднаних Націй з питання про права внутрішньо переміщених осіб Чалока Бейяні під час візиту в Україну 1-9 вересня вивчить становище переміщених осіб в Україні.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

У ході дев`ятиденного візиту Бейяні зустрінеться з представниками уряду, громадянського суспільства та сім`ями переселенців. Спеціальний доповідач оцінить нинішнє становище вимушених переселенців в Україну і обговорить хід виконання рекомендацій щодо його поліпшення, які він надав за результатами свого попереднього візиту в 2014 році.

Відео дня

«У ході майбутнього візиту я маю намір оцінити прогрес, досягнутий у справі захисту і надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також провести консультації щодо нинішніх проблем і можливостей», - сказав Бейяні.

Він нагадав про свій попередній візит в країну і про доповідь, підготовлену після його завершення.

«Я уважно стежу за становищем внутрішньо переміщених осіб в Україні, які, як і раніше, стикаються з труднощами в реалізації своїх прав, у тому числі на соціальну допомогу, свободу пересування, житло та працевлаштування», - підкреслив Бейяні.

Представник ООН вважає, що проблеми переселенців, у разі, якщо у них немає можливості повернутися в рідні місця, варто вирішувати шляхом їх інтеграції в місцеві громади або переселення в інші райони.

За даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних і Київської міськдержадміністрацій, станом на 29 серпня 2016 року в Україні враховано 1 705 363 переселенці або 1 381 914 сімей з Донбасу і Криму.