Фото http://kmc.in.ua/

Ситуація в Україні постійно погіршується. Останніми днями відновлено бої. Збільшується кількість загиблих.

Про це говорить Апостольський нунцій архієпископ Клаудіо Ґуджеротті, повідомляє Католицький медіа-центр, посилаючись на "Радіо Ватикану".

Владика підкреслює, що з точки зору міжнародної політики Україна опинилася на узбіччі.

Відео дня

На його думку, геополітичні події, навіть такі, як зустріч президентів Туреччини та Росії, переводять увагу світу деінде.

"У ситуації невизначеності та відсутності стабільності, що панує у світі, про війну в Україні просто забувають", – каже архієпископ Ґуджеротті.

"Варто сказати, що з політичних міркувань згадувати про Україну - не модно. Тому що Україна - це країна, що викликала або поглибила труднощі у відносинах між Сполученими Штатами та Європою і Росією, поставила їх у кут. І тому говорити сьогодні про Україну означало б говорити про власні невдачі.

Не думаю, що це мовчання було цілковито спонтанним. У тому сенсі, що Україна, яка, звичайно ж, перебувала у сфері Російської Федерації, вирішила, під безсумнівним тиском Заходу, звернути в бік Європи і Сполучених Штатів. Був Майдан, відбулося фактичне відокремлення від Росії, з усіма економічними наслідками, які можуть виникнути, коли хтось посвариться або виступить проти того, хто є його головним годувальником.

Але в той же час, за різних причин, Захід не зайняв місця Росії, не думає про поліпшення умов життя місцевого населення. Крім того, Україна програла на всіх фронтах", – сказав "Радіо Ватикану" архієпископ Ґуджеротті.

Папський дипломат у Києві згадує про драматичні наслідки війни для місцевого населення. В якості прикладу вказує, що рівень середньої заробітної плати знизився з часу Майдану в чотири рази.

"Це означає, що на війну накладається також  проблема загального зубожіння по всій Україні. Якщо це не зміниться, нам загрожує війна між бідними", – попереджає архієпископ Ґуджеротті.

Нагадуємо, архієпископ Ґуджеротті призначений Апостольським нунцієм в Україну 13 листопада 2015 року.