За богослужением молились офицеры, казаки, военнослужащие, будущие прихожане храма. Фото: священнодиакон Илиодор (Кугатов)

Високопреосвященніший Лука, архієпископ Запорізької і Мелітопольської єпархії УПЦ звершив чин освячення нового храму на честь святого праведного Петра Калнишевського в приміщенні військової частини спеціального призначення (військова поліція) А2176, повідомляє прес-служба Запорізької єпархії УПЦ.

Відтепер, як сказав у своєму архіпастирському слові Його Високопреосвященство, святий праведний Петро Калнишевський стає небесним покровителем цієї частини.

Каждый военнослужащий сможет прийти сюда, зажечь свечу и помолиться за мир на украинской земле. Фото: священнодиакон Илиодор (Кугатов)

«На війні немає атеїстів. Кожен військовослужбовець, яким би фахівцем у своїй справі він не був, як би майстерно не володів зброєю, він завжди буде звертатися за допомогою до Бога. Петро Іванович Калнишевський завжди думав і дбав про своє військо, про збереження віри Православної, тепер він молиться за нас, стоячи біля престолу Божого».

Відео дня

Звертаючись до захисників Вітчизни, владика побажав бути гідними продовжувачами славних традицій запорізького козацтва.

«Стяжите віру православну, яка допомагала Петру Івановичу бути сильним, мужнім і мудрим у прийнятті доленосних рішень. Вчіться у нього і наслідуйте йому, і тоді Господь за молитвами угодника Божого буде дарувати нам сили, мужність, мудрість і ніколи не залишить нас Своєю милістю».

Владыка пожелал быть достойными продолжателями славных традиций запорожского казачества. Фото: священнодиакон Илиодор (Кугатов)

За богослужінням молилися офіцери, козаки, солдати, майбутні прихожани храму, які, за їх власним визнанням, давно чекали цієї події, щоб мати можливість безпосередньо перед виконанням чергового завдання з охорони порядку в зоні АТО, звернутися до Бога з молитвою про спасіння своєї душі і душі своїх товаришів. Відкриття храму стало знаковою подією в житті військовослужбовців. У заході також взяли участь голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Открытие храма стало знаковым событием в жизни военнослужащих. Фото: священнодиакон Илиодор (Кугатов)

Невелике приміщення, яке виділили для храму, вдалося перетворити за 8 місяців. Запорізька єпархія пожертвувала більше 35 тис. грн. на придбання будівельних та оздоблювальних матеріалів, церковного начиння, безпосередньо будівельними і оздоблювальними роботами займалися самі військовослужбовці та волонтери.

Храм буде відкритий в будь-який час. Кожен військовослужбовець зможе прийти сюди, запалити свічку і помолитися за мир на українській землі.