Фото glavnoe.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Українська Православна Церква має повне право на проведення хресного ходу. Про це повідомляє сайт 112.

"Релігійний акт в нашій країні можливий будь-який, що не несе небезпеку іншим. Якщо церква Московського патріархату вирішила провести таку ходу, вони мають на це право. Якщо є серед них диваки, які йдуть в обнімку з портретом царя Миколи II, кожен має право бути диваком", - сказав він.

3 липня розпочався хресний хід зі Свято-Успенської Святогорської лаври Донецької області. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Русі, учасники ходи прибудуть у столицю, де зустрінуться з учасниками хресного ходу з Почаївської лаври. Віруючі зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом з православними Києва і паломниками з усієї України пройдуть до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, де відбудуться урочисті богослужіння. Хресні ходи будуть супроводжувати чудотворні ікони Божої Матері "Почаївська", "Святогірська" та інші шановані святині.

Відео дня