В Українській Православній Церкви вважають, що спецслужби повинні вивчити заяву спікера парламенту Андрія Парубія про можливі провокації під час хресного ходу. Таку позицію в коментарі кореспонденту телеканалу "112 Україна" озвучив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Климент.

"Я думаю, що офіційна реакція повинна бути не просто як знак того, що УПЦ не погоджується і засуджує подібні заяви українських політиків, але у нас в Україні є спеціальні служби й органи, які покликані відстежувати подібні заяви тих політиків, які розпалюють міжконфесійну ворожнечу, які своєю діяльністю намагаються посилити вогнище тих протиріч, які сьогодні існують у нашій державі. І ось спеціальні служби та органи повинні досліджувати заяви Парубія. І я думаю, що його заяви на сьогодні абсолютно відповідають всім тим статтям кримінального кодексу України, який дає можливість припиняти всі спроби розпалювання міжконфесійної ворожнечі та дискримінації громадян України відповідно до їхніх релігійних переконань", - заявив Климент.

Зазначимо, сьогодні спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що російське керівництво готує провокації під час хресного ходу православних вірян у Києві. За його словами, ворог розробляє плани з дестабілізації ситуації всередині України шляхом створення штучної політичної кризи і заворушень на вулицях.

Відео дня

Парубій підкреслив, що до української столиці йдуть не тільки мирні громадяни, але й провокатори із забороненою символікою і символікою країни-агресора. За його словами, до Києва також стягуються "послідовники проросійських організацій – молодики спортивного вигляду, яких раніше було помічено в рейдерських атаках і провокаціях".

Як повідомлялося, 3 липня розпочався хресний хід зі Свято-Успенської Святогорської лаври Донецької області. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники ходи прибудуть до столиці, де зустрінуться з учасниками хресного ходу з Почаївської лаври. Віряни зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом з православними Києва і паломниками з усієї України пройдуть до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, де відбудуться урочисті богослужіння. Хресні ходи супроводжуватимуть чудотворні ікони Божої Матері "Почаївська", "Святогірська" та інші шановані святині.