Уряд України розподілив сфери компетенції між Першим віце-прем’єр-міністром та віце-прем’єр-міністрами України. Про це зазначено в Постанові Кабміну від 18 квітня 2016 року № 296.

Питання міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин віднесено до компетенції Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка. Відтак він буде координувати діяльність Міністерства культури України на чолі з новопризначеним Міністром Євгеном Нищуком. Саме в структурі Мінкультури функціонує Департамент у справах релігій і національностей, повідомляє ІРС.

Водночас Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко відповідатиме серед іншого за сферу захисту суспільної моралі. Відповідні обов’язки центральних органів виконавчої влади передбачені Законом України «Про захист суспільної моралі». До недавнього часу він суміщав посаду Віце-прем’єра та Міністра культури.

Відео дня

Новий склад Кабінету Міністрів України на чолі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом був затверджений парламентом 14 квітня 2016 року.