28 липня в Києві відбудеться урочистий молебень православних церков в пам'ять про князя Київської Русі Володимира Великого до 1000-ліття його преставлення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив віце-прем`єр-міністр - міністр культури В`ячеслав Кириленко.

”28 липня о 19.00 відбудеться молитовне вшанування святого рівноапостольного великого князя київського Володимира”, - сказав він.

Відео дня

Кириленко уточнив, що в ході церемонії пройде урочисте засідання Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, що дозволить залучити до вшанування представників нехристиянських віросповідань.

За його словами, у молебні візьмуть участь лише представники православних церков.

Як сказав міністр, 28 липня о 16.00 у Національній опері у Києві відбудеться урочиста академія на честь князя Володимира.

За його словами, в обох заходах мають взяти участь перші особи держави.

Крім того, 27 липня о 14.00 Українська Православна Церква проведе молебень біля пам`ятника князю в Києві, після чого відбудеться хресний хід від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

У свою чергу 28 липня о 10.00 у Володимирському соборі Українська Православна Церква Київського патріархату проведе урочисту літургію, після якої відбудеться хресна хода до Володимирської гірки.