а

Верховна Рада схвалила План законодавчого забезпечення реформ в Україні, який містить низку ініціатив у сфері свободи совісті та віросповідання. За проект Постанови № 2986 на пленарному засіданні 4 червня 2015 року проголосували 256 депутатів парламентської коаліції та декілька інших, повідомляє ІРС.

На відміну від Коаліційної угоди, у розділі VІІ «Національний діалог. Гуманітарна політика» Плану міститься окремий розділ, присвячений політиці у сфері культури, релігії та духовності.

Серед реформ у цій сфері парламентська більшість планує підготувати й прийняти наступні законопроекти:

Відео дня

- про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (щодо забезпечення права на мирні зібрання та уточнення переліку контролюючих органів): ІІ квартал 2015 – 2016;

- про внесення змін до деяких законів України (щодо запровадження інституту військового духовенства (капеланства) у Збройних Силах України, правоохоронних органах та інших військових формуваннях): IV квартал 2015–2016;

- про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо посилення громадського контролю): ІІІ квартал 2015–2016.

Окрім цього, у сфері розвитку інформаційного суспільства і медіа передбачається прийняття проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вилучення заборонених тем і покарання за висловлювання»: IV квартал 2015–2016.