л

29 квітня Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з підготовки та відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького, повідомляє сайт kmu.gov.ua.

Відповідно до плану, у травні у Львівському музеї історії релігії пройде міжнародна наукова конференція «Історія релігій в Україні», присвячена вшануванню пам’яті Андрея та Климентія Шептицьких.

У липні Національний банк випустить в обіг пам’ятну монету «Андрей Шептицький», а Укрпошта випустить марку і конверт «Перший день».

Відео дня

Наприкінці року будуть проведені наукові конференції, присвячені різним аспектам діяльності митрополита, а також конкурси учнівських творів, книжкові виставки, круглі столи та наукові читання в школах.

У Національному музеї імені Андрея Шептицького відбудеться виставка «Митрополит Андрей Шептицький - засновник Національного музею у Львові та меценат української громади», а також виставка з нагоди ювілейної дати відбудеться в Музеї історії міста Києва.

У листопаді в Національній опері відбудеться урочиста академія, присвячена 150-річчю з дня народження митрополита Андрея Шептицького.

Планом заходів передбачено проведення молодіжних таборувань на батьківщині митрополита в с. Прилбичі Яворівського району Львівської області, запровадження туристично-екскурсійних маршрутів до місць, пов’язаних із життям і діяльністю митрополита Андрея Шептицького. Окрім того, у Києві планується встановити на Міському будинку вчителя меморіальну дошку Андрею Шептицькому.