ро

Міністерство освіти Єгипту видалить зі шкільної програми релігійні тексти й згадки про історичних ісламських діячів, включаючи Саладіна, ісламського правителя, який дав відсіч хрестоносцям в 12 столітті. Дана акція уряду спрямована на боротьбу з поширенням ідей екстремізму серед молоді, передає AINA.

Також були видалені з навчальної програми згадки деяких посилань на Коран і Сунну, які закликають до військових дій. Зокрема була видалена цитата із Сунни, в якій повідомляється, що пророк Мухаммад сказав: «Мені велено битися з людьми доти, поки вони не почнуть говорити: «немає божества, крім Аллаха».

Нововведення, націлене на знищення ісламістської ідеології в Єгипті, вже викликало масу невдоволення з боку радикально налаштованих мусульман. Салафіти заявили про те, що нова влада країни оголосила війну ісламу.

Відео дня

Лідер салафітскої партії «Нур» Юнус Махун засудив видалення згадки про Саладина і полководця Укби, назвавши цей акт «спотворенням історії, зміною ісламської ідентичності й капітуляцією».

Однак позиція міністерства освіти продовжує залишатися непохитною. Згідно з офіційною доповіддю відомства, «деякі матеріали в підручниках підбурюють молодь до насильства і були введені в шкільну програму під впливом «Братів мусульман».

«Це неймовірно, що ідеї, які ми вважаємо сакральними, спонукають цілу націю стати джерелом небезпеки, заворушень, вбивств і руйнувань для навколишнього світу», заявив президент Єгипту на зустрічі з провідними ісламськими богословами.

Седмица.Ru