Патріарх Єрусалимський Теофіл III провів панахиду у храмі Гробу Господнього за невинних жертв терористичного акту в Харкові.

Про це йдеться у листі Патріарха Теофіла III народному депутатові України, голові Українського міжконфесійного форуму Олександру Фельдману.

Відео дня

«Я, як харків'янин, звернувся з проханням до Патріарха помолитися за всіх загиблих в теракті в Харкові, за одужання всіх поранених, за мир в Україні», - розповів депутат.

«Ми молимо Господа нашого Ісуса Христа про мирне вирішення цього конфлікту і про всі невинні життя, що стали жертвами цього кривавого протистояння, а також про швидке одужання поранених і якнайшвидше повернення біженців в свої будинки. Ми підтримуємо будь-які зусилля спрямовані на відновлення злагоди, миру і гармонії в Україні», - йдеться у листі Патріарха.

За словами Олександра Фельдмана, сьогодні відбулася його зустріч з Патріархом Теофілом III, під час якої Патріарх наголосив на необхідність церковної єдності в Україні.

«У момент розколу церков об'єднати людей складно. Треба збиратися і шукати шляхи об'єднання церкви», - підкреслив Патріарх.

Олександр Фельдман перебуває в Ізраїлі, де зустрічається з політиками, бізнесменами та меценатами, обговорюючи питання всебічної підтримки України.