г

Новий міністр освіти Греції Арістідіс Балтас на засіданні Парламенту сформулював програму Уряду з питання відносин Церкви і держави, повідомляє AgionOros.ru.

За словами міністра, «Церкву необхідно відокремити від держави, але це процес тривалий і складний». Пан Балтас підкреслив, що «перші кроки по відділенню Церкви від держави можуть бути зроблені найближчим часом».

Економічна криза стала суворим випробуванням для православного духовенства. Шістдесят років тому Елладська Церква передала державі значну частину своєї власності, у тому числі землю. Згідно з Угодою, в обмін на церковне майно держава зобов'язалася виплачувати зарплати священикам з бюджету.

Відео дня

Проводячи політику жорсткої економії, уряд не тільки скорочує зарплати священнослужителів, але й кількість самих кліриків. Відповідно до нового законодавства замість десяти які вийшли на пенсію або померлих, тільки один новий священик може розраховувати на зарплату від держави. Прямим наслідком цього є гостра нестача парафіяльних священиків у віддалених районах країни.

Православие.Ru