Громадська рада з питань співпраці з церквами при МОН відзначить 10-річчя діяльності / religion.in.ua

Громадська рада з питань співпраці з церквами при МОН відзначить 10-річчя своєї діяльності.

Громадська рада з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України на урочистому засіданні 12 листопада відзначить 10-річчя своєї діяльності, повідомляє "Релігія в Україні".

У жовтні 2008 р. відповідно до наказу МОН від 20.10.2008 р. № 941 та за ініціативою Церков і релігійних організацій України було утворено Громадську раду з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при МОН України з метою сприяння всебічному забезпеченню свободи совісті та подальшої гармонізації державно-конфесійних відносин в галузі освіти, підтримання постійного діалогу із Церквами та релігійними організаціями, більш  ефективного  використання  їхнього  потенціалу  у виховному процесі. 23 грудня 2008 р. відбулося перше засідання Громадської ради.

Відео дня

"За ці роки діяльність Громадської ради засвідчила її високу ефективність, що має вагомий результат для подальшої гармонізації державно-конфесійних відносин у сфері освіти", - йдеться у повідомленні організаторів урочистого заходу.

Урочисте засідання Громадської ради за участю міністра освіти і науки України Л. Гриневич та членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з нагоди 10-річчя діяльності Громадської ради відбудеться 12 листопада о 14.00 у залі колегії МОН.