Фото УНІАН.

 

Президент України Петро Порошенко привітав українців з Різдвом Христовим.

Як повідомляє ТСН, відеозвернення починається з того, як президентським подвір`ям колядники ідуть до оселі Порошенків та співають ”Щедрий вечір”, ”Радуйся, земле”.

Відео дня

Колядників зустрічають Петро і Марина Порошенки з дітьми.

Потім президент звертається до українців з вітанням з Різдвом Христовим. ”Понад дві тисячі років тому у світ прийшов Спаситель. Той, хто взяв на себе гріхи людей і подарував нам надію на спасіння. До християнської європейської цивілізації наша країна належить уже понад тисячу років. Але саме сьогодні народжується знову. І наші плани змінити життя на краще всіх громадян України збудеться лише за умови, що ми шануватимемо Бога, не будемо порушувати святих Його заповідей. Наша віра буде міцна і непохитна. А по вірі – і воздасться”, - сказав він.

Різдво Христове завжди, відзначив президент, а тепер ще більше, є важливим святом для кожного з нас. ”І особливо для захисників Вітчизни, для захисників України. Ісус сказав, що немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх. Отож у ці святкові дні особливо молимося за наших воїнів. І хай Господь збереже їхні життя”, - наголосив Порошенко.

Він зауважив, що глибинна суть сьогоднішнього свята - віра, надія, любов і особливо - мир. ”Бо коли янголи сповіщали про народження Спасителя, то звучали і такі слова: ”Слава у вишніх Богу і на землі – мир”, - додав глава держави.

”Дорогі співвітчизники! Я радий, що в Україні збереглися чудові народні звичаї – вертепи та колядки. Тож хай сьогодні у кожній хаті обов`язково буде смачна українська кутя. Хай в Україну прийде довгоочікуваний Божий мир. І хай Господь благословить кожну українську родину та кожного українця. У день Христового Різдва давайте вітати одне одного словами, які українці повторювали протягом багатьох століть: ”Христос народився! Славімо його!”, - сказав Порошенко.

Зазначається, що президент разом із родиною Різдво святкуватиме в президентській резиденції ”Синьогора” в селі Гута Богородчанського району на Івано-Франківщині. Завтра, 7 січня, глава держави має відвідати монастир у Маняському Скиті.