Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр у Києві повинен бути такого ж рівня, як Яд Вашем в Єрусалимі, зазначив Кличко / kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко, міністр культури Євген Нищук та заступник міністра освіти Володимир Ковтунець підписали меморандум про співпрацю щодо створення Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» у Києві.

Мер Києва зазначив, що робота над створенням Меморіалу вже почалася, повідомила у п'ятницю, 16 березня, прес-служба Віталія Кличка.

«У всьому світі є меморіали жертвам Голокосту. А в Києві, де сталася ця трагедія, де було вбито багато людей різних національностей, десятиліттями не було зроблено нічого, щоб гідно вшанувати пам'ять загиблих. І ми повинні виправити цю ситуацію», - сказав мер Києва.

Відео дня

Кличко зазначив, що робота над створенням Меморіалу почалася, і до неї вже долучилися відомі українські та міжнародні меценати та історики.

«Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" у Києві повинен бути такого ж рівня, як Яд Вашем у Єрусалимі і Меморіал Голокосту у Вашингтоні», - заявив він.

Під документом також підписалися директор Національного заповідника «Бабин Яр» Борис Глазунов і директор благодійного фонду «Меморіал Голокосту Бабин Яр» Геннадій Вербиленко.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року влада Києва спільно з єврейською громадою остаточно затвердили межі земельної ділянки на Дорогожичах, де збудують Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр». Музей побудують на місці занедбаного спорткомплексу.