/ ternopil.church.ua

У Тернополі 1 березня відбулось засідання Ради церков, участь у котрому, разом з представниками обласної влади та конфесій, поширених у регіоні, взяв секретар Тернопільської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Стефан Балан.

На робочому засіданні йшлося про загальний стан відносин релігій та держави, повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії УПЦ.

/ ternopil.church.ua

На засіданні доповідали на цю тему чиновники профільного департаменту ОДА та реєстратори. Додатково було домовлено ще раз узгодити всі питання по статутах юридичних осіб – релігійних громад.

Відео дня

Під час засідання Ради церков у Тернополі обговорювали ряд нагальних питань відновлення та розвитку краю, у котрих можуть бути задіяні церковні структури. Це не лише формування світогляду, а й важлива особиста роль священнослужителів як основних діячів безпосередньо у суспільстві, серед громад. Зокрема, на засіданні обговорювалась інформативна місія священиків, у ході якої священнослужителі можуть розповідати людям про можливість з допомогою держави утворювати на місцях аграрні кооперативи, щоб створити українцям альтернативу заробітчанству.