Вечный огонь на Могиле Неизвестного солдата в Киеве, 28 октября. Фото Андрея Скакодуба / POOL / УНИАН

Президент України Петро Порошенко взяв участь у церемонії вшанування пам`яті загиблих під час визволення України від фашистських загарбників.

Як передає кореспондент УНІАН, глава держави поклав квіти до могили Невідомого солдата у парку Слави.

Разом з президентом участь у церемонії взяли прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, Київський міський голова Віталій Кличко, члени уряду, ветерани, громадськість.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Україна відзначає 70-у річницю визволення від фашистських загарбників. У своєму привітанні з цієї нагоди президент наголосив, що «за перемогу над фашизмом наш народ заплатив неймовірно високу ціну - мільйони загиблих, поранених та ненароджених.

За різними оцінками, від 8 до 9 мільйонів наших земляків полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, гетто, в`язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою». 

Звертаючись до ветеранів, Порошенко висловив їм вдячність за мужність у боях і важку працю у повоєнні часи, за стійкість та самопожертву.