Буряк позначив свою особисту позицію і позицію міської влади щодо Хресного Ходу / umoloda.kiev.ua

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк рекомендує УПЦ відмовитися від Хресної ходи, запланованої на проспекті Соборному 25 лютого.

Як мер Запоріжжя повідомив на своїй сторінці в Facebook, відповідну рекомендацію запорізькій єпархії УПЦ міськвиконком направив у четвер.

/ facebook.com/Владимир-Буряк

Володимир Буряк висловив як свою особисту позицію щодо проведення Хресної  ходи, так і офіційну позицію міської влади міста.

Відео дня

«Хочу розставити акценти у темі, навколо якої починається нездоровий ажіотаж у Запоріжжі. Мова про плани Запорізької єпархії УПЦ МП провести Хресний хід по проспекту Соборному 25 лютого.

Усунутися від цього питання міська влада не може, так як воно безпосередньо стосується безпеки людей. Учасників хресного ходу, їх опонентів, всіх жителів міста.

Тому хочу позначити свою особисту позицію і позицію міської влади в цьому питанні.

Я проти будь-яких заходів, які несуть в собі конфлікт і загрозу безпеці, життю та здоров'ю людей. Незалежно від політичних чи релігійних поглядів. Це моє особисте тверде переконання як людини, що несе відповідальність за все, що відбувається у Запоріжжі.

Що стосується офіційної позиції міської влади.

Забороняти ходу по закону ми не можемо. Проте минулого року виконком міської ради прийняв рішення, в якому настійно рекомендувалося всім організаторам масових заходів утриматися від походів по пр. Соборному. З нагадуванням про це рішення і рекомендацією утриматися від Хресного ходу по головному проспекту міста міська влада звернулася сьогодні до Запорізької єпархії УПЦ МП.

Сподіваюся, що здоровий глузд, мудрість і гуманність візьмуть гору в цій непростій ситуації. Великою ціною в Запоріжжі був збережений мир. Захистити його – наше спільне завдання», - написав Володимир Буряк.