1

Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент заявляє, що держава Україна і депутати здали Крим. Про це він сказав в інтерв'ю «Главкому».

На його думку, прийнятий Верховною Радою закон про переселенців не захищає права тих людей, які виїхали, він також не захищає права тих людей, які залишилися на півострові.

«З закону про окуповані території, і з закону про тимчасових переселенців я не отримав відповіді на те, що мені робити в Криму, і робити іншим українцям в Криму. Держава Україна і депутати здали, продали Крим, про це офіційно заявляю», - заявив архієпископ.

Відео дня

На питання, який вихід із ситуації він бачить, Климент сказав: «Ті, хто здавали Крим, нехай його і повертають. Іншого виходу я не бачу».

«Тому сьогодні є проблемою для президента, Верховної Ради, вибачте, для Яценюка... Тоді він говорив, що, мовляв, не хочу зірвати курортний сезон. А через півроку він заявив, що вони (Росія. - Ред.) хочуть знищити Україну, нарешті, зрозумів. А зараз знову лізе в депутати...», - сказав Климент.