1

У 75-ту річницю початку Другої світової війни католицькі єпископи Польщі та Німеччини будуть молитися про мир в Європі і в Україні, повідомляє агентство КАІ.

Під час меси, яку 31 серпня разом з польськими та німецькими ієрархами звершить глава Конференції єпископів Польщі архієпископ Станіслав Гондкцький, проповідь прочитає глава німецького єпископату кардинал Рейнхард Маркс.

У день богослужіння пройде зустріч єпископів країн, які воювали один проти одного у Другій світовій війні. Вони відвідають будівлю колишньої радіостанції у Глівіце, яка 31 серпня 1939 року піддалася нападу одягнених в польські мундири німецьких солдатів. "Гливицьку провокацію" Адольф Гітлер використовував як привід для вторгнення в Польщу, з якої почалася Друга світова війна.

Відео дня

У меморіальній церемонії візьмуть участь також представники лютеран, іудеїв, а також мер міста Глівіце.

1 вересня кардинал Маркс прибуде до Варшави, де зустрінеться з архієпископом Варшави кардиналом Казімежем Ничем і відвідає музей Варшавського повстання, 70-річчя якого в ці дні відзначається в Польщі.

Кардинал Маркс заявив, що його візит стане вираженням прагнення німецького і польського народів до примирення, а також знаком вдячності полякам за їх "сприяння миру, свободі і солідарності".

РИА Новости