В останні дні після публікації в газеті "Орфодоксос тіпос"("Православна друк") у грецьких засобах масової інформації активно обговорюється можлива відміна "аватона" - багатовікової заборони на відвідування Святої Гори жінками.

За словами автора публікації "Орфодоксос типос" Греція в найближчому часі буде зобов'язана дозволити доступ на Афон особам жіночої статі у зв'язку з рішенням Х генеральної асамблеї Всесвітньої Ради Церков (Пусан, Південна Корея, жовтень 2013 р.) про скасування всіх існуючих заборон і обмежень на відвідування святих місць, що належать тим чи іншим християнським конфесіям.

У зв'язку з виниклими непорозуміннями глава делегації Елладської Православної Церкви на генеральній асамблеї в Пусані митрополит Мессинийский Хризостом офіційно спростував чутки про скасування "аватона".

Відео дня

З аналогічною заявою виступив і губернатор Афону Аристос Касмироглу. Він заявив, що "Свята Гора належить її насельникам, і без їх дозволу ніхто не має права приїхати туди". Більш того, "аватон" Святої Гори визнаний міжнародним правом і особливо обумовлений при входженні Греції в Європейський Союз, передає агентство «Амен».

"Седмиця"