Черговий акт вандалізму скоєно у відношенні підземної каплиці Святої Трійці на горі Сіон в Єрусалимі - зловмисники зламали залізні решітки при вході до каплиці і осквернили вівтар, йдеться в повідомленні на сайті Єрусалимського патріархату.

Про подію патріархат проінформували представники ізраїльської поліції. Інцидент стався наприкінці минулого тижня з вини "вкрай ізраїльських правих активістів району Гробниці Давида", уточнюється у повідомленні.

"Активісти зламали вхідні ворота з металу, розрізавши перед цим металевий ланцюг. Вівтар був закиданий сміттям", - повідомили в патріархаті.

Відео дня

Єрусалимська православна церква завжди виступає за мирне співіснування та співпрацю різних релігійних конфесій на Святій Землі і дякує ізраїльській поліції за підтримку, йдеться в прес-релізі.

Стався акт вандалізму не перший в цьому місці. У лютому цього року зловмисники також проникли в каплицю і зруйнували частину вівтаря. Незадовго до цього невідомими біля будівлі були знищені молоді зелені насадження. У червні минулого року, як повідомляла Російська духовна місія в Єрусалимі, підлітки-іудеї крізь ґрати на вікні самовільно проникли в підземну каплицю і влаштували там імпровізовану молитовню. Щоб звільнити будівлю, знадобилося втручання поліції.

Стародавня підземна каплиця, яка знаходиться неподалік від семінарії Єрусалимського патріархату на горі Сіон, була виявлена при розкопках, зроблених патріархом Єрусалимським Тимофієм, колишнім предстоятелем з 1935 по 1955 роки. У каплиці є престол і жертовник, у свято Святої Трійці тут традиційно відбуваються богослужіння.

РИА Новости