Нідерландські вчені виявили стародавню версію історії про Адама і Єву. На глиняних табличках XIII ст. до Р. Х. описано вигнання Адама і Єви з Раю, повідомляє religion.ORF.at.

У книзі під назвою «Адам, Єва і диявол» («Adam, Eve and the Devil») Маріо Корпель і Йоханнес де Моор з Протестантського теологічного університету Амстердама описують результати своїх досліджень угаритских глиняних табличок, знайдених французькими археологами в Сирії в 1929 р. До 1970 р. письмена були частково розшифровані. Голландці зробили новий переклад тестів з угаритської мови, що відноситься до групи семітських.

Відео дня

Клинописом на табличках описується історія Адама, який постає у вигляді бога, що бореться «зі злим богом». Диявол в образі змія отруює «древо життя» і кусає Адама, перетворюючи його в смертну істоту. Потім богиня сонця втішає Адама, посилаючи йому «гарну жінку» Єву. Адам і Єва дають початок людському роду.

«На відміну від біблійної версії, Адам тут зображений у вигляді бога, а Єва не несе ніякої провини», - говорить професор Старого Завіту в Амстердамі і автор книги Маріо Корпель в інтерв'ю газеті «Trouw».

Седмиця