У Дюссельдорфі атеїсти з організації «Düsseldorfer Aufklärungsdienst» виступили із закликом до парафіян християнських церков відмовитися від членства в Чистий Четвер, 17 квітня. Кожному, хто піде за цим закликом, атеїсти пообіцяли 30 євро, повідомляє idea.

Організація запропонувала саме такий «подарунок», оскільки дану суму необхідно внести у якості плати за вихід у відомстві, яке регулює цю процедуру. Складно не помітити цього «подарунку» на Чистий Четвер жахливу насмішку: у цей день Юда зрадив Христа за 30 срібників.

Акція проходить під девізом «Hoppel dich frei», який можна перекласти як «Зіскоч» або «Втечи», що є спробою зробити у смисловому полі свята Великодня акцент на «Заяче свято», а також викликає асоціацію з переконанням атеїстів в тому, що релігія - це наркотик («спрыгни» - відмовся від залежності).

Відео дня

Крім того, з 4 по 10 квітня організація провела «7 днів щасливої тусовки без Бога», показала низку критикуючих релігію фільмів. На вітрині магазині організації красується девіз «Ми щасливі без Бога. Половина жителів Дюссельдорфа - невіруючі».

Місцеві ЗМІ розцінюють дії атеїстів як провокаційні, що провокують розкол. За статистикою, 52 % жителів Дюссельдорфа належать до Католицької чи Протестантської Церков. Крім того, в місті є громади Православної Церкви, мусульман, буддистів, іудеїв та інших релігій. За даними 2007 р., лише 6 % жителів міста не належать до жодної релігійної громади.

Седмиця