Європейський Союз прийняв рішення про безвізові короткострокові поїздки в країни Шенгенської зони для громадян Молдови з біометричними паспортами з 28 квітня.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, відповідну пропозицію Європейської комісії було підтримано Європейським парламентом та Європейською Радою в четвер.

"В кінці цього місяця громадянам Молдови з біометричними паспортами більше не потрібні візи для поїздок у Шенгенську зону на короткий період. Це величезне досягнення і початок нової глави в наших відносинах", - сказала комісар ЄС з внутрішніх справ Сесілія Малстром.

Відео дня

ЄС і Молдова розпочали візовий діалог в червні 2010 року.

"Це показує, що зусилля молдавської влади були винагороджені, і ЄС відданий справі досягнення результату з третіми країнами, які хочуть з нами працювати. Можливість безвізових подорожей в Шенгенську зону більше зміцнить людські контакти, а також бізнесові, соціальні і культурні зв'язки між Європейським Союзом і Молдовою", - додала Малстром.

За даними Єврокомісії, кількість громадян Молдови, які подавали заявки на Шенгенські візи, була стабільною останні чотири роки. Кількість відмов у наданні віз у минулому році скоротилася до 4,8 відсотка з 11,4 відсотка у 2012 році.