В Єгипті екстремісти погрожують терактами проти іноземних туристів. Як повідомляє ІТАР-ТАСС із посиланням на видання ”Аль-Ватан”, ”міжнародна мережа ”Братів-мусульман” формує воєнізовані підрозділи муджахіддінів для здійснення атак у готелях Єгипту”.

16 лютого автобус із туристами-християнами з Південної Кореї, які здійснювали паломницький тур церквами Каїра й до монастиря Святої Катерини, був підірваний у Табі за кілька сотень метрів від ізраїльського кордону. Смертник підійшов до машини, що зупинилася на парковці в очікуванні перетину кордону, й привів у дію вибухівку. В результаті загинули троє південнокорейських туристів, четвертою жертвою став водій-єгиптянин.

Відео дня

Відповідальність за вилазку - першу проти іноземців із моменту усунення ісламістів від влади в Єгипті в липні минулого року - взяло на себе діюче на Синаї екстремістське угрупування ”Ансар Бейт аль-Макдіс”. Його бойовики стоять за більшістю терористичних актів, скоєних у країні за останні місяці.

Представники МВС країни заявили, що підрив туристичного автобуса в Табі здійснив смертник. За словами судмедекспертів, виконавцем теракту став 21-річний єгиптянин, в якого на тілі був закріплений пояс смертника. Кількість закладеної вибухівки фахівці оцінюють в 5-10 кг. Раніше повідомлялося, що виконавцем став житель одного з гірських районів Синая, причому зробив він це в стані сильного наркотичного сп`яніння.

Джерело: http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/976879