Нове дослідження італійських вчених принесло чергові докази автентичності Туринської Плащаниці. Група дослідників з Туринської Політехніки дійшла висновку, що зображення на Плащаниці виникло в результаті радіоактивного випромінювання.

Сильний землетрус величиною 8.2 бала за шкалою Ріхтера, який стався в Єрусалимі в 33 р. н.е., призвів до того, що кам'яні породи в районі міста стали джерелом сильного випромінювання нейтронних частинок.

Відео дня

Потік нейтронів, як вважають італійські вчені, сприяв тому, що зображення Ісуса Христа було спроектоване на лляну тканину савана, так як нейтрони реагували з ядрами азоту.

Крім того, радіаційна емісія збільшила рівень ізотопів вуглецю - 14, що могло стати причиною похибки С- аналізу, проведеного відносно Плащаниці в 1988 р., коли вік тканини був визначений як 728 років, і її визнали середньовічною підробкою.

Марк Антоначчі, провідний експерт з Туринської плащаниці та президент Фонду Воскресіння Плащаниці, в даний час подав прохання до Ватикану, сподіваючись, що Папа Франциск дозволить провести молекулярний аналіз тканини з використанням нової технології.

Sedmitza.ru