Російський мандрівник Федір Конюхов, який перетинає Тихий океан на весловому човні "Тургояк" від Чилі до Австралії, повідомив про проблеми зі здоров'ям. У сеансі зв'язку з Москвою, що відбувся пізно увечері 10 лютого, він передав, що у нього останнім часом сильно болять руки.

"Таке відчуття, що їх скручує, - поскаржився Конюхов. - Коли гребу, біль не так сильно відчувається, а ось лягаю відпочивати - починає тягнути і крутити. Не можу розслабитися, через це за добу спав всього три години".

Відео дня

В океані він перебуває вже 50 діб. Мандрівник пройшов на  Тургояк" 3 тис. 100 миль (5 тис. 825 кілометрів). За даними Міжнародного товариства океанських веслярів, до австралійського міста Брісбена Конюхову залишилося 4 тис. 959 миль (9 тис. 185 км). Але його бортовий комп'ютер показує, що до фінішу ще 6 тис. миль.

"Ви там, на березі, зустріли Новий рік, Різдво, відкрили Олімпіаду, а у мене все без змін, весь цей час в океані" - повідомив Конюхов.

Мандрівник зазначив, що "одна третина шляху за 50 днів, - це дуже хороший темп". Він також передав, що перетнув 120-й градус західної довготи і увійшов в зону відповідальності служби порятунку Французької Полінезії. За кормою залишилися зони відповідальності Чилі і Перу. "Це теж віха в експедиції, чилійський відрізок в океані найпротяжніший, попереду мене чекають інші країни", - завершив сеанс зв'язку Конюхов.

ИТАР -ТАСС