У день 150-річчя з дня блаженної кончини святого старця на святковій Літургії, яку здійснюють в Богородице-Олексієвському монастирі, почалися зйомки документального фільму про св. Феодора Томського, повідомляє сайт Томської єпархії.

Богоугодне праведне житіє томського святого викликає інтерес і притягує увагу все більшого числа людей, що живуть як у Росії, так і за кордоном.

Відео дня

Ідея зняти фільм про святого належить француженці Патрісії Вісконті, у вересні 2013 року вона відійшла до Господа. Будучи все життя католичкою, з волі Божої і завдяки св. старцю Феодору у віці 82 років вона прийняла православ'я.

Багато років Патрісія збирала інформацію про цього святого, перевела на французьку мову текст житія святого Феодора Томського і акафіст йому, видавши їх у Франції на особисті кошти невеликим тиражем.

Останньою її ідеєю було написати велику книгу або зняти фільм, в якому буде відображений духовний шлях старця Феодора, а також його зв'язок з особою імператора Олександра I.

Фільм зніматиме французький режисер Марк Жансон, відомий своєю стрічкою "Світло в пустелі", що розповідає про єгипетські копти.

Рravoslavie.ru