"Всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин дає можливість привернути увагу всього світу до зусиль, які вживають релігійні лідери, міжконфесійні руху і окремі люди у всьому світі з метою сприяти взаємоповазі та взаєморозумінню між послідовниками різних віросповідань і конфесій ".

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун

Відео дня

Всесвітню тиждень гармонійних міжконфесійних відносин (World Interfaith Harmony Week) світове співтовариство вперше провело у лютого 2011 року. Надалі було вирішено відзначати її в перший тиждень лютого кожного року.

20 жовтня 2010 року на своєму 34-му пленарному засіданні Генеральна асамблея ООН визнала необхідність розвитку діалогу між різними конфесіями й релігіями в справі зміцнення взаєморозуміння, злагоди і співпраці між людьми.

На підтвердження цього була видана резолюція, яка проголосила перший тиждень лютого Всесвітнім тижнем гармонійних стосунків між всіма релігіями, віросповіданнями і конфесіями. У документі також підкреслюється, що моральний обов'язок проповідників будь-яких релігій та переконань — спонукання людей до миру, терпимості і взаєморозуміння.

Кроки до міжконфесійної гармонії вже робляться по всьому світу. ООН високо оцінює значимість глобальних, регіональних і субрегіональних ініціатив, спрямованих на досягнення взаєморозуміння між представниками різних віросповідань.

Організація об'єднаних націй закликає всі держави протягом цього тижня підтримувати на добровільній основі поширення ідей міжконфесійної гармонії та доброї волі. Центрами подій повинні стати церкви, мечеті, синагоги та інші молитовні будинки у всьому світі.

— Я розраховую на продовження спільної роботи з представниками всіх віросповідань, щоб встати вище терть і помилок, які настільки часто розділяють нас, і знайти шлях гармонії і гідності для всіх, — сказав генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.