Військовослужбовцям збройних сил США відтепер буде дозволено носити релігійні атрибути, в тому числі тюрбани, стоси, бороди і татуювання. Мусульмани, сикхи, євреї і адепти неоязичницького культу віккі, що проходять військову службу у всіх видах збройних сил, тепер мають можливість отримати дозвіл на пом'якшення суворих правил, що регулюють зовнішній вигляд і форму одягу, повідомляє Бі-бі-сі.

Всі звернення будуть розглядатися на індивідуальній основі; командири можуть відповісти відмовою, якщо вважатимуть, що це може негативно позначитися на боєздатності військовослужбовця.

Відео дня

У проханні може бути відмовлено, якщо релігійний атрибут, наприклад, борода, може вплинути на безпеку поводження з озброєнням і технікою, наприклад у разі носіння шоломів та захисних масок.

Правила вступають в дію з середи і поширюватимуться на всі офіційно визнані Пентагоном релігії в усіх видах збройних сил.

Амардип Сінгх, один із засновників "Коаліції сикхів", назвав ініціативу Пентагону кроком вперед.

"Чудово, що армія показує прихильність захисту свободи віросповідання. Однак зрозуміло, що треба ще багато зробити в цьому напрямку", - сказав Сінгх.