Підсумки референдуму, в ході якого 14-15 січня 98 % голосів було віддано за нову конституцію Єгипту, порадували єпископів Копто-католицької церкви, повідомляє Благовест-інфо з посиланням на ACN.

У бесіді з представниками фонду «Допомога Церкві в потребі» троє ієрархів церкви - Кирило Вільям Самаан, єпископ Асьютський, Антоній Азіз Міна, єпископ Гізскій, Іван Закира, єпископ Луксорський, - висловили глибоке задоволення у зв'язку з тим, що нова конституція гарантує основоположні права всім єгиптянам, незалежно від раси, статі, релігії чи віку.

Відео дня

Єпископи, зокрема, підкреслили, що нинішня конституція надає всі права жінкам, дітям та інвалідам. Вони також відзначають, що новий основний закон надав всі необхідні права християнам - зокрема, парламенту Єгипту наказано якомога швидше підготувати законопроект про будівництво нових церков.

Преамбула конституції , зокрема, свідчить, що єгипетський народ «шанує Діву Марію та Її Немовля, що знайшли тут притулок під час втечі до Єгипту, і висловлює повагу і захоплення християнською релігією».