Ватопедський монастир на постійній основі допомагає багатьом благодійним установам у Греції. Цього разу допомога була надана лікарні при Митрополії Кісама і Селіни (Критська Архієпископія Константинопольського Патріархату), повідомляє Agionoros.ru.

До Свята Різдва Христового Ватопед закупив тонну м`яса птиці і передав її на потреби Кісамської Митрополії. У благодійних їдальнях цієї єпархії нужденним надаються 1500 безкоштовних обідів на тиждень. Крім того 350 сімей на регулярній основі отримують продукти і предмети першої необхідності для будинку.

Митрополит Кісамський Амфілохій висловив глибоку вдячність ігумену Єфрему і братству Ватопедського монастиря: «Монастир Ватопед, наперекір часу і тенденціям сучасності, на ділі демонструє свою любов, даруючи усмішки, радість та надію для безлічі людей, що зазнають страждання й випробування».

Відео дня

Митрополит Амфілохій розповів про благодійну діяльність своєї єпархії, яка приходить на допомогу всім, хто потребує підтримки та допомоги (безробітним, багатодітним, пенсіонерам та іншим категоріям населення).

«Ми дякуємо монастир Ватопед, який своїм шляхетним і щедрим даром у черговий раз допоміг людям, життя яких в останні роки стало нестерпним», - підкреслив митрополит.