МЖиття монаха на 40-метровій скелі в Грузіїаленький будиночок на неприступній кручі в горах Грузії ось уже 20 років є єдиним життєвим простором для 59-річного Максима Кавтарадзе. Весь вільний час він проводить у безперервних молитвах, а в їжу приймає те, що йому відправляють вгору на лебідці.

Скала носить назву Стовп Кацхі. Церква у підніжжі з`явилася в 5 столітті. До 15 століття, поки Грузію не захопили турки-оттомани, тут жили монахи «столпники», передає Nevozmozhnogo.net.

З тих пір скит довгий час знаходився в запустінні, і тільки монах Максим взявся за його відновлення. На зібрані пожертви вдалося привести все в порядок і облаштувати територію, а в 2010 році сам Патріарх всієї Грузії святійший і блаженніший Ілія Другий пожертвував Кацхінському монастирю старовинну ікону Іллі Пророка.

Відео дня

Треба сказати, що чернець Максим, до того, як ним стати, вів не саме праведне життя - пив, вживав наркотики сидів у в`язниці. Тепер спокутує гріхи молодості служінням при монастирі. Монах веде дуже скритний спосіб життя.