Вища судова інстанція Євросоюзу ухвалила, що гомосексуальним парам повинні бути надані такі самі привілеї та пільги, як і традиційним сім`ям. Постанова суду стосується й країн, де одностатеві шлюби не легалізовані. Постанова опублікована на сайті суду.

У четвер, 12 грудня, суд виніс рішення за позовом французького банківського службовця Фредеріка Хея. Йому було відмовлено в грошових бонусах для сімейної пари, після того, як Хей уклав «громадянське угоду про солідарності» (PAKS) зі своїм партнером-чоловіком, повідомляє Лента.ру.

Цивільна угода про солідарність - згідно з французькими законами, контракт, який укладається між двома особами (різної або однієї статі) для організації їх спільного життя.

Відео дня

Суд визнав ситуацію з Хеєм випадком «прямої дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації». Представник суду відзначив, що постанова означає уведення нового правового стандарту для всіх країн Євросоюзу.

На момент подачі позову Хеєм у Франції ще не були легалізовані одностатеві шлюби. Закон про їх дозвіл був підписаний президентом Франсуа Олландом у травні 2013 року. Після цього відповідні зміни були внесені в трудове законодавство.