Апостольська бібліотека Святого Престолу і Бодліанська бібліотека Оксфордського університету здійснюють проект з оцифрування найбільш цінних манускриптів і книг зі своїх сховищ, серед них - два старовинних видання Біблії. 
 
Ініціатори чотирирічного проекту опублікували в Інтернеті перші оцифровані версії книг, включаючи дві двотомні німецькомовні Біблії Йоганна Гутенберга 1455 р. Про це повідомляє суспільно - правова медіакомпанія WDR.
 
Протягом найближчих років на сайтах оксфордской і ватиканської бібліотек, що входять в десятку головних сховищ старовинних видань у світі, з`являться цифрові версії та інших скарбів з їхніх зібрань - всього близько 1,5 мільйона сторінок. Крім Біблій Гутенберга, в їх число увійдуть різні рідкісні видання, що стосуються історії християнства і іудаїзму.
 
Загальний бюджет проекту становить приблизно 2,4 млн. євро. Кошти надав приватний британський благодійний фонд, повідомляє радіостанція "Німецька хвиля".
 
Перші видання німецькомовної Біблії були надруковані в Майнці близько 1455 І.Гутенбергом. З 180 примірників двотомної книги ( 150 примірників були віддруковані на папері і 30 - на пергаменті), до наших днів дійшло лише 49. Бібліотека Оксфордського університету в своєму розпорядженні однин екземпляр двотомника, бібліотека Ватикану - одне повне видання на пергаменті і однин том паперового видання.
 
Два примірники Біблії були вивезені радянськими трофейними бригадами в 1945 році в Радянський Союз і зберігаються сьогодні в Російській державній бібліотеці та бібліотеці Московського університету. Обидві книги походять з Лейпцига, де не втрачають надію на їх повернення.